tisdag 6 oktober 2009

Boström och den havererade skolpolitiken



Det är lite smått roligt att det går att som sosse vara för friskolor samtidigt som den skarpa ideologen Anne - Marie Lindgren tydligt har skrivit en rapport på Arbetarrörelsens tankesmedja som visar empiriskt hur friskolor segregerar. En liten notis bara.. OBS: rapporten visar också på ett fint sätt hur klasskillnaderna är cementerade, det är så att skolan är helt avgörande för att göra klassresor, och enligt rapporten spelar det alltså helt enormt stor roll var eleven bor- om eleven kommer ha en minskar eller ökad chans till klassresa.

Att Aftonbladet här skriver om Boström och skolpolitiken gör mig inte direkt piggare!

Problemet är som alla förstår inte vinsten, om vinsten återinvesteras. Problemet är skattpengar som via aktiebolag går till vinst hos företag- som hör och häpna brukar ha som poäng att göra just vinst.


Frågan är alltså, skall offentliga skattemedel användas för att göra aktieägare rikare? Frågan är inte svårare än så. Frågan är faktiskt mycket enkel.

1. Du anser att det är helt ok att offentliga skattemedel används för att göra aktieägare rikare. Detta anser såklart liberaler, eftersom att poängen är att man just vill ha en mindre offentlig sektor.

2. Du anser att det inte är ok att offentliga skattemedel går till aktiebolag, av den enkla anledningen att du vill att offentliga skattemedel skall användas i offentlig sektor, och inte gå till privat vinst.

Vad anser du?

Att Jämtlin inte vill att offentliga skattemedel skall gå till privat vinst låter logiskt. I alla fall om man är vänster.

Men det där att vara vänster verkar inte vara en enkel sak.. för vissa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar