fredag 2 oktober 2009

" Förnyelsen av socialdemokratin, som uppenbarligen är helt nödvändig i både Sverige och Tyskland, måste ta sin utgångspunkt i just detta: att vi misslyckats med att leverera det vår ideologi utlovar. Som en bekant till mig brukar säga – det verkar konstigt att göra analysen att vi förlorade valet för att vi inte var tillräckligt höger. Det är lika många svenskar som definierar sig som vänster idag som 1986, enligt SOM-institutet. 63 procent av svenskarna är oroliga för att de sociala klyftorna kommer att öka i framtiden, också enligt SOM. Problemet för socialdemokratin ligger alltså inte i att folk slutat sympatisera med våra idéer. Det ligger i att vi under 12 års regeringstid inte lyckades göra idéerna till konkreta åtgärder. Vi lyckades inte minska klyftorna – tvärtom ökade de.

Det var ingen konspiration. Det var för att verkligheten hade förändrats och vi visste inte längre hur man gjorde. 50-talets lösningar funkar inte idag. Men det är hög tid att leta reda på de nya. Så länge vi inte gör det, vad finns det för anledning att rösta på oss?
"
http://storstad.wordpress.com/2009/09/29/fornyelse-eller-dod-i-sverige-och-tyskland/

Precis, man lyckades inte minska klyftorna och då får man betala. Om man inte levererar det man säger att man skall leveverear, varför skall man rösta S.
Klockrent skrivet!

Ett grundproblem är alltså att det varit för lite politik, inte för mycket som man kan tro! Om man har för lite politik men är vänster, då blir det knasigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar