lördag 4 april 2009

Media och politik- syns du inte, finns du inte!


"Varför har arbetarrörelsen – socialdemokraterna och LO – avstått från medieägande och den makt över opinionen som det ger? ...Jag tror att LO och socialdemokraterna helt enkelt inte önskat en mäktig vänstertidning, som hållit efter dem och sett till att de inte dragit åt höger och ställt dem till svars när de avreglerat och underordnat sig den ekonomiska makten."
ETC

Ja, svaret vet jag inte! Det jag vet är att media påverkar folk , och Sture Eskillson ( legendar på Timbro) gjorde helt rätt när han på 80 talet såg till att Svenskt Näringsliv började arbeta långisktigt med PR för att förändra klimatet i Sverige. I stora delar har de också lyckats, eftersom att vänsterpartierna i Sverige har spelat på ekonomismens spelplan. S och LO har pengar, de har bara inte vågat. Kanke för att de varit så fantastiskt duktiga på att sköta tidnignar i dåtiden * ironi*.

Det där dom att S inte önskat sig en mäktig vänstertidning som kunde kritiserat kan vara en sanning, eller så är det inte det! Eftersom att S ledning faktiskt trodde att det var rätt att gå högerut den så kallade "tredje vägen" eller som man också skulle kunna kalla det " smygliberalism"; och om man på 80 talet och 90 talet trodde att privatisering och minskad offentlig sektor var ENDA vägen, så skull man inte vara oroliga att enstaka röster inom rörelsen varit emot detta. ( det är snarare positivt med ett par vänstertokar i S; eftersom att eliten när tillväxten ökade kunde klappa dessa på huvudet och säga mycket sakta "planerad-ekonomi-funkar-inte" att sedan de som vill ha starkare offentlig sektor inte vill förstatliga "Kalles Kiosk på hörnet" bryr man sig såklart inte om.. )
Eftersom att tiden skulle utvisa att man hade rätt..i efterhand hade man såklart fel, att gå åt höger på 80 talet; permanterade tanken om den suveräna individen som är totalt självreglerande utan socialt sammanhang.

Syns man inte finns man inte....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar