söndag 27 september 2009

Analys: rödgrön rapport+ kommentar+ dikt


BILD: De rödgröna med en galet leende (påtänd?) Ohly, förlåt...

De rödgrön har skrivit en rapport som verkar lovande. Eftersom att jag skall börja med att citera en kommentar på SSK -Bloggen som handlar om att S med stor sannolikhet kommer acceptera vinstuttag i offentlig sektor, är det inte mer än rätt att jag sedan är "snäll"!

Anton Andersson om att inte respektera demokratiska arbetssätt:

"...går partiledningen ut och säger att partiet tycker att vinst i välfärden är helt okej...vad Socialdemokraterna anser om ditt eller datt endast på grundval av att det är partiledningens förslag till beslut gör mig bara ledsen."

_________________________________

Dikt

Kvinnor och äppelträd


Jag skall spränga hjärnan och smeta ut den på tangentbordet,
så trött på alla klasskillnader att jag vill skjuta huvudet av mig med
en pistol; göra en Majakovskij!

Hon har 50 kr kvar i plånboken när det är 4 dagar kvar innan löningen, två hungriga barn och en man som är alkoholist.
Mannen sitter och gråter i hörnet, bruket stängde för 10 år sedan och hela världen rasade ihop. Mannen sitter och gråter i hörnet, och han vet inte längre varför, han bara gråter.
Hon sitter och räknar stjärnor i taket, barnen leker framför den döda TV´n.
Så slutar hon med allting, går ut i skogen och super in lukterna från träden.
Kvinnor och äppelträd (Moa Martinsson) kvinnor starka som ekar.
Föder barn i alkoholmissbruket, bristningar i kroppen som gör sönder. Föder barn till en värld baserad på egoism. Denna ständiga egoism. Sally och Ellen sitter utanför Enköping i en liten stuga 1915 , och grämer sig. Kampen tar aldrig slut, mannen har för tionde gången fått sparken för att ha varit aktiv i den gryende fackföreningen.
Sally och Ellen dricker en påtår kaffe, innan barnen kräver uppmärksamhet.
Kvinnor och ekar, kvinnor som står starka i myllan.
Fruktbarhet och insikten om att arbetet måste göras för att det måste.
Kvinnan städar upp efter mannen, städar upp i i världen. Dessa tokiga män som skjuter på varandra, kommer på tokiga ekonomiska system. Dessa svaga män.
Kvinnan är trädet som bär på det kommande livet. Det är kvinnan som är människan, i sin svaghet och styrka. Kvinnan och eken.
Hon går runt bland de susande vajande träden; känner styrkan återkommer. Morgondagen kanske blir bättre, han kanske slutar att supa. Bruket kanske kommer tillbaka.
Eken viskar, och hon förstår.
Hon bär på det kommande livet, bördan är oändlig. Ansvaret totalt.

_________________________________
Min kommmentar, enjoy...!

"Jag vill inte verka cynisk, men i dagens post-politiska tillstånd passar det som hand i handske att till exempel acceptera vinst i välfärden.

Det finns en drivande logik i dagens politik att inte sätta upp motstånd mot politik som segregerar, utan snarare av taktiska skäl gå med på en politik som cementerar och fördjupar de sociologiska klyftorna i samhället.
Jag personligan är mycket säker på att ojämlikheten kommer öka kraftigt under en 10-20 års period med små kontinuerliga steg, oavsett med en S eller M regering!
S har misslyckats de gångna åren att minska klyftorna, och jag ser ingen skillnad idag.
Personligen kommer jag se till att flytta till sociala skikt där fattigdomen är mindre och de sociala problemen är mindre. I 2/3 samhället gäller det att mycket noga fundera i vilka sociala skikt man rör sig i, och hur det påverkar en själv samt kommande barn. Detta kan verka cyniskt, men i 2/3 samhället gäller det att inte vistas för mycket bland "fölorarna" eftersom att detta påverkar en själv.

Sedan är det fullständigt galet att man skall behöva fundera i sådana här termer, men det är tiden logik.

Mvh,
Johan Nyström
www.radikalsocialdemokrati.nu"

------------------------------------------------------

ANALYS AV DE RÖDGRÖNAS RAPPORT

"”Lyssnar man på Östros är det lätt att få intrycket att Sverige står inför en allvarlig nedgång, kanske en depression, med massarbetslöshet, hög inflation, chockhöjda räntor och förödda statsfinanser.”"

Finansminister Anders Borg i riksdagens budgetdebatt 15 april 20081


"Det ekonomiska utrymme som funnits har slösats bort på skattesänkningar som framför allt kommit höginkomsttagarna till del, som grävt djupa hål i statsfinanserna och som nu hotar jobben i sjukvården, skolan, äldreomsorgen och barnomsorgen."

Ja, efter S rapport som visar att en mycket stor andel av pengarna hamnar hos de redan besuttna, så är det helt rätt att börja med att skriva som det är. Pengarna i plånboken har i merparten hamnat hos en rik del av befolkningen. Detta är såklart stötande när retoriken varit att skattesänkningarna mest skulle gynna låg och medelinkomstagare. Men högerpolitik är högerpolitik! Inget nytt på den fronten.. den som har skall ha mer ...!

"För detta ändamål tillsattes i februari 2009 fem gemensamma arbetsgrupper, som arbetar med att ta fram rödgröna alternativ när det gäller den ekonomiska politiken, miljöfrågorna, välfärden, storstäderna och internationell politik."

Här har vi ett problem, för de kommer komma med sina slutsatser när det är kungabröllop (!) hur jäkla korkade är det inte? Se till att presentera resultateten, vi vet ändå att S kommer bestämma merparten, småpartierna har inte så mycket att säga till om, som de vill få det till.

Alltså, allvarligt ni kan inte komma med rapporten mitt under kungliga grejer, MEDIASKUGGA!! Det är så jag vill ringa och skälla ut någon, men det har väl någon koll på 68an..

"Den borgerliga regeringen har under sin tid vid makten förändrat Sverige. Den bärande idén är att minska den gemensamt finansierade tryggheten och istället ställa krav på enskilda att skapa sin egen trygghet. Vi ska bry oss mer om oss själva och mindre om våra medmänniskor"

Ja, enligt liberal politik så är det problem när folk får saker "gratis" från staten. Även om staten motverkar för stora inkomstskillnader. Ett mera liberal samhälle där ansvaret hamnar hos varje person (USA, England) skapar större klasskillnader som framförallt den skandinaviska politiken varit emot. Ju mer liberal en nation är, ju mera cementeras inkomsterna hos vissa skikt. Detta är inte en liberal emot, eftersom att själva grundaxiomet är att den som kämpar skall få. Liberalen är inte intresserad av att utjämna skillnader i livets lopp, utan helt fokuserad på att den som gör skall få. Om sedan några börjar ett par hundra meter innan de andra i 10 000 loppet, är i sig inget problem- eftersom att en grundlogik är att livet är svett, blod och tårar.

"De stora skattesänkningarna kombinerat med lågkonjunkturen har bidragit till försämrad ekonomi hos kommuner och landsting. Konsekvensen blir att kvaliteten i välfärden försämras, antalet vuxna i skolan blir färre, barngrupperna blir större och äldreomsorgen försummas."

Jag behöver inte säga mer. Skattesänkningar till rika och svagare kommunal ekonomi.
Fint...!


"Om inte regeringen hade drivit igenom sina skattesänkningar skulle budgetunderskottet vara cirka 80 miljarder kronor lägre år 2009 jämfört med 2006, enligt riksdagens utredningstjänst.
Resultatet efter tre år med högerpolitik är massarbetslöshet, ökade klyftor och skenande
budgetunderskott. En högerpolitik som klyver Sverige.
"

Nej, nu vill jag dra något gammalt över mig.


"Kartan överensstämde inte med verkligheten. Trots det fortsätter regeringen att styra efter samma karta."

Ja detta är såklart ett problem!...


"Regeringen gick till val på att jobben skulle bli fler och utanförskapet minska. Nu sjunker sysselsättningen och arbetslösheten ökar snabbt. Flera hundra varslas varje dag från sina jobb."

Kommentarer överflödiga.. vill du arbetsslöhet vet du vad du skall rösta på!!


"Den internationella lågkonjunkturen har naturligtvis stor betydelse för utvecklingen. Men i goda tider ska man rusta Sverige för den dag nedgången kommer"

Den kapitalistiska logiken innebär att det alltid blir nergångar i den kapitalistiska ekonomin. Regeringen borde alltså ha vetat att det kommer en nergång efter uppgång, och detta innebär att man kunnat investera Sverige starkare genom offentlig sektor, istället för att sänka skattena som vi redan skrev gick till välbeställda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar