torsdag 5 mars 2009

Stärk välfärden=trygga människor!

"Det råder inget tvivel om att svensk industri befinner sig i ett mycket svårt läge. Den snabba dykningen av orderingång i finanskrisens spår har lett till stora varsel. ...Om oppositionen på allvar ska vara ett alternativ i valet 2010, måste man utgå från en verklighet där den svenska modellen är skakad i grunden - och erbjuda ett program för en allsidig välfärdoffensiv.

I en sådan har fackföreningsrörelsen - som alltid - en nyckelroll."
SVT Opinion

Ja, det är inte längre högkonjunktur och regeringen som hade en plan för just detta får nu problem. Som Esbati påpekar måste oppositionen skapa en politik som leder till att folk får det bättre. En sådan satsning är bland annat välfärdssatsningar. För det har ju visat sig att folk är villiga att betala för välfärd, om pengarna faktiskt hamnar i vård, skola, omsorg. Detta är logiskt, en majoritet av svenskarna tjänar på att ha en stark välfärd eftersom att detta är = trygghet. Pär Nuder, som jag om jag kommer ihåg rätt, var upphovsmannen till S trygghetsslogan, har helt rätt i att folk hellre är trygga än otrygga; men med en liten ökad valfrihet. För helt allvarligt, är det verkligen någon som inte går till den närmsta vårdcentralen? Privatiseringen av skolan har dessutom inneburit en överetablering som leder till att skolor och värden om ett par år kommer stängas.

Det är nonsens att säga att folk inte är villiga för att betala skatt; det folk är oroliga för är att pengarna inte kommer användas på det sätt som det är tänkt! Även om borliga debattörer boende i Sthlms innerstad; vurmar för "frihet" ( för alla?) så brukar vanligt folk prioritera att saker och ting i verkligheten fungerar.

"Nya" Moderaterna är ett sådant exempel. De gamla var marknadsfundamentalister ala Timbro och folk .. tja.. ledsen att uppröra Timbrofolk, men folk anser i allmänhet att välfärd är någonting som leder till; trygghet!

Välfärd= Trygghet= Vänsterpolitiker borde satsa på just..

Trygghet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar