måndag 25 maj 2009

Att sänka skatter...

Läste precis via TT när jag sitter på busssen att M vill sänka skatten för medel och låginkomsttagare. Jag själv anser att om man skall sänka skatten så skall man göra det för låginkomstgarna, men isåfall för de som har det riktigt tight. Höga skatter innebär en högre standard på välfärden. Att säga nej till pengar som kan investeras i skola, vård och omsorg är inte så smart i den rådande ekonomiska situationen för kommuner och landsting.

Man bör stimulera den offentliga tillväxten istället för att hela tiden öka privatkonsumtionen. Detta är inte att investera sig ur krisen, utan att skapa ett samhälle med ökade klyftor. För vi kan räkna med att de minskad skatterna skall tas någonstans, och det skulle inte fövåna mig om det blir sämre kvalitee i välfärden, eller och mera privatfinansiering.

Att sänka skatten av endast ideologiska skäl, när detta innebär en kraftig försämring av statens möjligheter att investera sig ur krisen. Är minst sagt korkat.

Man lekte sossar för att vinna valet, nu visar M sitt rätta ansikte. Genom att öka på skattesänkningarna. Som kommer vara svåra att ta tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar