måndag 11 maj 2009

Gå igenom väggen....inte in i den!


"Try again. Fail again. Fail better"
Samuel Becket, en känd författare som i början inte lyckades få till manuskriptet. Blev med tiden en stor författare och citatet tycker jag om.

Det handlar om att göra fel för att göra rätt. Om mann inte vågar göra fel, så vågar man inte heller göra rätt. Detta gäller i politiken och även i privatlivet.

S måste våga gå ifrån medelpolitiken- bli betydligt mera radikala och tydliga i vad man vill. Att vara äkta och visa alternativa verkligheter som faktiskt är annorlunda, är inte bara att skapa en livkraftig opposition, utan även förlita sig på ideerna om ökad jämlikhet.

Rättvisa som S ofta kör med; håller liberaler, ja alla, med om! Konfliktpunkten rör jämlikhet och detta är viktigt för S att fokusera mera på om man vill vara ett alternativ. Man måste våga föra fram kravet på ekonomisk utjämning i en tid då vi under flera år haft en rejäl inkomstutveckling för de högre skikten, men inte för de lägre.

Våga säga att man skall höga skatterna, för utan höjda skatter går det knappast att göra offentlig sektor bättre. Privat konsumtion måste bytas till offentlig konsumtion. Det måste vara viktigate att hålla samman samhället; än att några skall dra ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar