måndag 11 maj 2009

Från Alliansfrittsverige.nu

Skrev en galet lång kommentar på www.alliansfrittsverige.nu, som jag gillar och bara måste posta här!

"Med lite för mycket kaffe i kroppen, skrattar jag ett galet skratt och scannar igenom texten en gång till!

"...På snart 10 år fram till valet 2006 lät han sitt förflutna rinna av honom, och lämnade enbart efter sig den ständiga frågan: Menar han verkligen vad han säger idag?... "

Jag har en poäng med mitt lilla skådespel, promise!

Scen 1. Grand Hotell, eftermiddag

Reinfeldt sitter med det tunga whiskyglaet i ena handen och en papperslunta i den andra. Efter att ha väntat tills isen smält och blandats med skönheten tar han sig en klunk och känner spriten bränna till i halsen. Jaha, den gamle vapenbrodern Schlingmann har skickat honom någonting, han jobbar visst på en PR byrå numera.
Inriktat på attitydförändringar elelr nått sådant..

Scen 2. Grand Hotell , kväll
Whiskyn är snart slut och papprena lästa. Under tiden han lyckats läsa igenom alltihopa har en skränig amerikan suttit och gapat. Inte undra på att folk har svårt med jänkarna, de är så jävla stora i allting.

Scen 3. Moderaterna högkvarter, dage efter.

Schlingmann knäpper upp skjortan och tittat stint mot Reinfeldt som inte sovit en blund efter PM`et

- Mycket enkelt formulerat; skall vi omforma Sverige sakta med att byta ut alla jäkla sosse ord till våran fördel. Man vinner genom att definera verkligheten och lösningen på problemen. Språket är det viktiga, att skapa spinning runt ett antal problem och sedan ha lösnigarna.

Reinfeldt känner tröttheten öka.
Vilket jäkla PR prat. Trött säger han:
- Funkar det, att förändra Sverige genom språkets makt och satsa på två mandatperioder när den andra minskar skatten igen?

Schlingmann slänger en ny bunte papper och säger:
- Enligt våra undersökningar är mittenväljare mera positiva till de här orden och negativa till de här. Om vi får ut våra begrepp kommer folk tänka genom dessa begrepp och då vinner vi, om vi dessutom har lösningarna!

Reinfeldt tittar mot taket.
Efter 5 minuters tänkande och femte koppen kaffe sätter han sig ner. Tittar han allvarligt på Schlingmann och säger
- Kör!

--------------
Sammanfattning:
Det smarta är alltså att använda spårket för att förändra bilden av verkligheten och satsa på flera mandaperioder. Liten förändring under lång tid borde innebära en stor förändring- Reinfeldt ÄR nog ingen välfärdskramare, men om man på 8 år privatiserar allting. Då har man lyckats.

Det läskiga är att den ekonomiska krisen inte inneburit att vänstern tagit ledartröjan. Det kan innebära +20 år till av borlig hegemoni.

Mvh
/ Johan Nyström
radikalsocialdemokrati.nu
sskbloggen.blogspot.com

"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar